Napocska Bábcsoport

Missziónk

Központban az evangélium

2006-óta a PALÁNTA MISSZIÓ Békés vármegyei bábcsoportja vagyunk. A Küldetés Alapítvány támogatásával szervezünk előadásokat rendszeresen az óvodás és kisiskolás korosztály számára. 

Mesébe foglalt igei üzenet

Gyermeki nyelven beszél minden bábdarab, mégis Isten üzenetét közvetíti interaktív módon. Az alkalmakat falatozás és kézműves foglalkozás követi általában. A gyermekek ajándék munkafüzetet kapnak, melyet otthonukban forgathatnak.

Bábfilm: A szeretetre vágyó süni

A főszereplő Sün Benő, aki modortalanul bánik társaival, bár ők szeretettel és barátsággal közelítenek felé. Pedig ez a picike sün szíve legmélyén valójában szeretetre vágyik, és arra, hogy valaki végre megsimogassa. Egyszer csak az erdőben jár egy vidám, kedves kislány, aki szívesen összebarátkozna a kis sünivel. A süni is próbál kedves lenni, de valahogy a végén mégsem sikerül. Egy alkalommal nem csak hogy megbántja, de meg is szúrja a kislányt, pedig ő csak meg akarta simogatni. A kislány sírva, megbántva elszalad, hogy így viszonozták az ő szeretetét, majd Jézus példáján keresztül megérti, hogy az igazi szeretet, önzetlen. Nem csak akkor szeret, amikor viszont szeretik. Ezután a kislány képes sünikét külső-belső tüskéivel együtt szeretni. Ez az önzetlen szeretet megváltoztatja Sün Benőt is, kiszabadítja morcosságából, és ő is megtanul szeretni. 

Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba.” Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.

Márk 10,13-16